Kandidater søges til Kirsten Avlund Prisen 2018

 

 


 

 

Har du en god kollega, der for nylig har erhvervet ph.d.-graden indenfor gerontologi eller geriatri eller gør det snart, så nominer ham eller hende til Kirsten Avlund prisen 2018. Kandidater søges!

 

 

Til Dansk Gerontologisk Selskabs Nationale Konference om Aldring & Samfund i Middelfart 29.-30. oktober 2018 uddeles Kirsten Avlund prisen for 5. gang.

 

Prisen blev stiftet og uddelt første gang i 2014, året efter Kirsten Avlunds alt for tidlige død, og er doneret af Ældre Sagen og Kirsten Avlunds familie. Kirsten var den første professor i Gerontologi (aldringsforskning) ved Københavns Universitet, og også den første ergoterapeut i Danmark, der er blevet tildelt de akademiske grader ph.d. og Dr. Med. Hun var i mange år ansat ved Afdeling for Social Medicin, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet, først som videnskabelig assistent og ph.d.-studerende, senere som adjunkt og lektor, og endelig fra 2008 som professor. Hun var medlem af styregruppen for de to store danske aldringsforskningscentre; Center for Sund Aldring  og Danish Aging Research Centre. Fra 2007 var hun desuden leder af Copenhagen Aging and Midlife Biobank.

 

Kirsten var en yderst populær vejleder, både for bachelor- og kandidatstuderende samt for ph.d.-studerende, og har dermed præget og inspireret mange nye forskere indenfor gerontologien.

 

Prisen er på 10.000 dkr og gives som en opmuntring til fortsat gerontologisk forskning. Desuden deltager prisvinderen gratis i Dansk Gerontologisk Selskabs Nationale Konference om Aldring & Samfund, hvor prisen uddeles, og prisvinderen afholder en prisforelæsning. Prisen tildeles af en jury sammensat af bestyrelsesmedlemmer i Dansk Gerontologisk Selskab i samarbejde med Dansk Selskab for Geriatri.

 

Prisen gives til en lovende og motiveret forsker med relation til Danmark, som har potentiale ift. bl.a. publikationer, undervisning, formidling, forskningssamarbejde samt tværfaglighed, og som er i gang med sidste år af ph.d.-forløbet eller hvor ph.d.-graden er erhvervet inden for de seneste fem år i et gerontologisk relevant og/eller aktuelt emne. Er ph.d.-graden erhvervet, er det yderligere et kriterie, at vedkommende fortsat arbejder inden for gerontologien i fx forsknings-, undervisnings- eller formidlingsøjemed.

 

Tidligere års vindere har været etnolog, ph.d. Aske Juul Lassen i 2014, sygeplejerske, ph.d. Asa Roin i 2015 og senest fysioterapeut, MHSc, ph.d. Mette Merete Pedersen i 2016, og senest matematiker, ph.d. Mikael Thinggaard i 2017.

 

Nomineringen til prisen skal bestå af en begrundelse på 1-2 A4-sider, suppleret med kandidatens cv og publikationsliste. Nomineringen sendes til jurymedlem Charlotte Juul Nilsson på cjni@sund.ku.dk senest 1. august 2018. Spørgsmål vedr. prisen er også velkomne på denne adresse.

 

Vi håber på mange nomineringer!