Stor interesse for aldringsforskning

 

Stor interesse for aldringsforskning – og pris til færøsk aldringsforskning

 

240 mennesker fik indsigt i nyeste forskning, da den 2. Nationale Konference om Aldring og Samfund løb af stablen i Middelfart første mandag og tirsdag i november. Dansk Gerontologisk Selskab var arrangør af konferencen, som i år havde fokus på en særlig tendens i udviklingen af velfærd, nemlig hvordan nye aktører inviteres til at deltage i at udvikle og levere velfærd til syge og svækkede ældre. Samskabelse, inddragelse af civilsamfundet og private aktører og bruger- og pårørendeinddragelse var blandt de temaer, der blev behandlet. Konferencen illustrerede fint de mange dilemmaer, udviklingen skaber. På den ene side er det en demokratisk kvalitet, at stadigt flere bliver aktive deltagere også i denne del af samfundets praksis. Men på den anden side produceres en lang række udfordringer, som bl.a. handler om uklare rammer for, hvor ansvaret er placeret. Konferencen vidnede samtidig om en stigende forskningsaktivitet på ældreområdet – ikke mindst fra nogle af de nye aktører i forskningsverdenen; professionshøjskolerne.

 

På konferencen blev Kirsten Avlund Gerontologiprisen uddelt for anden gang. Den gik i år til Ása Roin fra Færøerne. Ása Roin er ansat på Færøernes Universitet og har som den første forsket i livet som gammel på Færøerne, dets ældrepolitiske rammebetingelser og dominerende teoretiske forståelser af aldring. Hun har samtidig været en afgørende drivkraft i udviklingen af gerontologi-uddannelse på masterniveau på Færøerne, og er dermed lykkedes med det, som i SydDanmark har mødt større vanskeligheder.

 

Læs mere om Kirsten Avlund Gerontologiprisen: http://gerodan.dk/images/stories/PDFmappe/Materiale/kirsten%20avlund%20pris%20kriterier.pdf