Rehabilitering på ældreområdet – inspirationsbog og evaluering

 

Hvad er rehabilitering og virker det? Dette bliver vi måske lidt klogere på nu, hvor Socialstyrelsen har udgivet et nyt inspirationsmateriale om rehabilitering på ældreområdet. Materialet er lavet på baggrund af danske og internationale studier om rehabilitering og erfaringer fra den kommunale praksis.

 

Download materialet her http://shop.socialstyrelsen.dk/products/rehabilitering-pa-aeldreomradet-inspiration-til-kommunal-praksis

 

Socialstyrelsen har tidligere udgivet i alt fire kortlægninger om rehabiliteringsindsatser, der er målrettet ældre.

Alle publikationerne kan downloades for Socialstyrelsens hjemmeside http://www.socialstyrelsen.dk/aeldre/aktuelt/fa-mere-viden-om-rehabilitering-2

 

Socialstyrelsen har derudover iværksat afprøvningen og evalueringen af en rehabiliteringsindsats, som tager udgangspunkt i borgerinddragelse og tværfaglig udredning og indsats. Indsatsen afprøves i Syddjurs og Slagelse og vil først og fremmest have fokus på hvad borgeren får ud af rehabilitering, men vil også se på hvordan medarbejderne arbejder med rehabilitering og på hvordan en sådan indsats påvirker udgifterne til omsorg.

SFI står for evalueringen, med Aalborg Universitet som underleverandør, repræsenteret ved DGS’s forkvinde, Tine Rostgaard.